Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomazánka ,falešný humr‘
Pomazánka ,falešný humr‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomazánka ,falešný humr‘

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 550 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 55 g
Tuky 28 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělat pomazánku z humra by byl skoro hřích, možná proto vznikla pomazánka, která svým vzhledem humrovou připomíná. Přitom je postavená na surovinách, které oproti humrovi stojí minimum.

Suroviny

celer ½ ks
mrkev 2 ks
cibule ½ ks
majonéza 2 PL
hořčice plnotučná 1 PL
surimi tyčinky 150 g
pokrájené (nemusí být)
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron plátky
k podávání
polníček
k podávání

Postup

1

Celer a mrkev nastrouhejte najemno a smíchejte s nasekanou cibulí, jogurtem, majonézou a hořčicí. Chcete-li, vmíchejte tyčinky surimi. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte s plátkem citronu a pár lístky polníčku nebo jiných zelených lístků na osvěžení.

NĚCO NAVÍC
Pomazánku můžete ozdobit navíc i kouskem ryby – vynikající bude například uzená makrela. Pro intenzivnější chuť do pomazánky přimíchejte místo tyčinek surimi podušenou nebo v páře uvařenou rybu, skvělá bude i obyčejná treska.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...