Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepová pomazánka s crème fraîche
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 481 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 27 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně zářivá pomazánka z červené řepy je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná. 

Suroviny

středně velká, uvařená či upečená
balzamikový ocet 2 PL
sůl
K podávání
rozdrobený
klíčky
a/nebo mikrobylinky (řeřicha, sakura)

Postup

1

Řepu nastrouhejte najemno. Balzamikový ocet dejte do misky, přidejte crème fraîche a promíchejte. Vmíchejte řepu a dochuťte solí. Ozdobte rozdrobeným sýrem feta a klíčky a/nebo mikrobylinkami. Podávejte s pečivem podle vaší chuti.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete o něco sladší pomazánku, můžete ji zakápnout ještě sladkým krémovým balzamikem. Skvělý ale bude i datlový sirup nebo tekutý med.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...