Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Reuben dog
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3864 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 140 g
Tuky 327 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chudý párek v rohlíku neboli hotdog jsme zkřížili s bohatým Reuben sendvičem, legendou newyorských bister. Na výsledku jsme si po focení fakt pochutnali, ale musíme uznat, že nutriční specialista by z nás asi radost neměl.

Suroviny

na kostičky
nakrájená na proužky
bageta 2 ks
vhodné na hotdogy
zelí kysané
dle chuti
gouda 100 g
nebo jiný sýr na zapékání, nastrouhaný
nebo pálivou omáčku (recept v postupu)
NA OCHUCENOU MAJONÉZU
majonéza ¾ hrnku
nadrobno nasekaných
křen ½ PL
nastrouhaného
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Suroviny na majonézu smíchejte.

2

Slaninu opečte na pánvi dokřupava, sesypte ji na talířek a zatím odložte. Cibuli zvolna opékejte na uvolněné pánvi, až bude mít hnědou barvu a zkaramelizuje. Párky ohřejte.

3

Bagetky shora nařízněte, ale nedokrojte až do konce. Do řezu vložte kysané zelí, na ně položte párek, přidejte zkaramelizovanou cibulku a sýr a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril, aby se sýr pěkně rozpustil. Nakonec pokapejte podle chuti pálivou omáčkou, posypte kostičkami slaniny a podávejte s ochucenou majonézou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...