0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Patrikova chilli omáčka

Patrikova chilli omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Patrikova chilli omáčka

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1117 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 154 g
Tuky 39 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství surovin v téhle omáčce záleží hodně na vás – jak moc ji chcete pálivou, česnekovou, ovocnou... to všechno závisí jen a jen na vaší chuti!

Suroviny

NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU
olivový olej 2 PL
cibule 1 hrnek
nadrobno nakrájené
paprika zelená 2 ks
na proužky (nemusí být)
česnek 3 stroužky
chilli paprička 1 hrnek
nasekaných
krupicový cukr 2 PL
nakrájených na kostičky
ocet 100 ml
(druh dle chuti)
sůl 2 ČL
NA UZENOU VARIANTU
melasa 2 PL
paprika mletá uzená 2 PL
NA KOŘENĚNOU VARIANTU
římský kmín 1 PL
NA OVOCNOU VARIANTU
ovoce
nakrájené broskve, meruňky, švestky... (množství a druh podle chuti a sezony)

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, papriky (chcete-li je použít) a česnek a chilli papričky. Restujte, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Potom ztlumte teplotu a přidejte rajčata, ocet a sůl. Vařte za občasného míchání asi 10–15 minut, dokud rajčata nezměknou. Vše dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte. Horkou omáčku nalijte do vyvařených sklenic a uzavřete. Skladujte v chladnu.

2 Pokud chcete uzenou nebo jinou variantu, po rozmixování přidejte suroviny pro tu kterou variaci, znovu rozmixujte a pak ještě 10 minut prohřívejte. Teprve potom rozdělujte do sklenic.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč