0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Patrikova chilli omáčka

Patrikova chilli omáčka

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 154 g
Tuky 39 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství surovin v téhle omáčce záleží hodně na vás – jak moc ji chcete pálivou, česnekovou, ovocnou... to všechno závisí jen a jen na vaší chuti!

Suroviny

NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU
olivový olej 2 PL
cibule 1 hrnek
nadrobno nakrájené
paprika zelená 2 ks
na proužky (nemusí být)
česnek 2 stroužků
chilli paprička 1 hrnek
nasekaných
krupicový cukr 2 PL
rajče 1 kg
nakrájených na kostičky
ocet 100 ml
(druh dle chuti)
sůl 2 ČL
NA UZENOU VARIANTU
melasa 2 PL
2 PL
uzená paprika
NA KOŘENĚNOU VARIANTU
římský kmín 1 PL
NA OVOCNOU VARIANTU
ovoce
nakrájené broskve, meruňky, švestky... (množství a druh podle chuti a sezony)

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, papriky (chcete-li je použít) a česnek a chilli papričky. Restujte, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Potom ztlumte teplotu a přidejte rajčata, ocet a sůl. Vařte za občasného míchání asi 10–15 minut, dokud rajčata nezměknou. Vše dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte. Horkou omáčku nalijte do vyvařených sklenic a uzavřete. Skladujte v chladnu.

2 Pokud chcete uzenou nebo jinou variantu, po rozmixování přidejte suroviny pro tu kterou variaci, znovu rozmixujte a pak ještě 10 minut prohřívejte. Teprve potom rozdělujte do sklenic.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit