Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s krevetami, avokádem a cuketou
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 27 g
Tuky 242 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované krevety přímo volají po svěžím zeleném doprovodu. My jsme tentokrát sáhli po salátu little gem, mladých cuketách a krémovém avokádu a vše doplnili nejen svěží zálivkou z vinného octa a dijonské hořčice, ale také krémovou koktejlovou omáčkou. 

Suroviny

na potření avokáda
rostlinný olej
na potření roštu či pánve
krevety 800 g
syrové, loupané, zbavené střívka, ale s hlavou
olivový olej panenský 2 PL
little gem salát 2 ks
očištěné a nakrájené na velmi tenké nudličky
baby cuketa 2 ks
nakrájené podélně na tené plátky
kornišonka 12 ks
drobné nakládané okurky – podélně rozpůlené
máta ½ ks
opečený, k podávání
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej panenský 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na koktejlovou omáčku
majonéza 6 PL
kečup 3 ČL
sůl
worcesterská omáčka
kajenský pepř
nebo mletá sladká paprika

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku, osolte, opepřete a podle potřeby dolaďte. Avokáda rozpulte, vypeckujte, případně oloupejte. Dužinu potřete citronovou šťávou.

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na středním až silném ohni a potřete rostlinným olejem. Krevety osušte papírovými utěrkami, potřete olivovým olejem a opékejte z každé strany 1–2 minuty, aby zrůžověly, podle potřeby po várkách.

3

Na koktejlovou omáčku smíchejte majonézu s crème fraîche, citronovou šťávou a kečupem. Dochuťte solí, worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem či mletou paprikou. Podle potřeby dolaďte.

4

Na talíře rozdělte krevety, salát, cukety a avokádo. Ozdobte kornišonkami a mátou. Salát a cukety pokapejte zálivkou, krevety a avokádo koktejlovou omáčkou. Na všechno namelte pepř. Podávejte s miskou se zbývající koktejlovou omáčkou a chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...