Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s bramborem a mladým zelím
Sekaná s bramborem a mladým zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sekaná s bramborem a mladým zelím

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4533 kcal
Bílkoviny 300 g
Sacharidy 250 g
Tuky 239 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro někoho netradiční kombinace, pro jiného absolutní klasika. Sekaná a zelí je skvělé spojení, které si zamilujete na první dobrou.

Suroviny

Na sekanou
housky 2 ks
nebo rohlíky
na pokropení housek
máslo ½ PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1 kg
česnek 4 stroužky
drcené
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
Na zelí
zelí bílé 1 hlávka
mladé
nebo sádlo
nakrájená nadrobno
ocet 4 PL
sůl
dle chuti
K podávání

Postup

1

Pečivo nakrájejte na malé kostičky nebo nastrouhejte. Dejte do misky a pokropte mlékem. Cibuli nakrájejte nadrobno a na troše másla nechte zesklovatět.

2

Maso dejte do mísy, přidejte namočené rohlíky, cibuli, česnek, 2 vejce, 1 žloutek (bílek uschovejte) a zbylé ingredience. Důkladně promíchejte. Vytvarujte 1 nebo dvě šišky, dejte do pekáčku. Potřete uschovaným bílkem, podlijte sklenkou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na hodinu (dle velikosti šišky).

3

Zelí nakrouhejte. V kastrůlku rozehřejte máslo nebo sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přisypte cukr, přilijte ocet a krátce svařte. Vsypte zelí, podlijte trochou vody a vařte pod pokličkou tak, aby bylo zelí měkké na skus. Případně dochuťte solí, cukrem či octem a kmínem.

4

Sekanou podávejte se zelím a novými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...