Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s pepřovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 93
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2489 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 55 g
Tuky 159 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud do omáčky přidáte čerstvý zelený pepř, získá úplně nový rozměr chuti. Steak s pepřovou omáčkou je klasika, kterou nemůže žádný opravdový milovník masa vynechat. Navíc pokud ji stejně jako my budete podávat s vařenými brambory s osmaženou cibulkou a dušeným baby špenátem. Připravte steak s pepřovou omáčkou jako romantickou večeři pro dva.

Suroviny

4 hovězí steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
jarní cibulka
k podávání
k podávání
Na pepřovou omáčku
olivový olej 20 ml
oloupaná, nasekaná
pepř 2 PL
zelený, celý
vývar hovězí 250 ml
horký
lze nahradit smetanou na vaření

Postup

1

Nejdřív připravte pepřovou omáčku. Zahřejte rendlík na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a zelený pepř a dvě minuty zahřívejte. Přidejte vývar i víno a tři čtyři minuty vařte.

2

Přilijte smetanu a vařte dvě minuty, do zhoustnutí. Dejte stranou a udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).

 
3

Steak připravte podle základního receptu. Podávejte se šťouchanými bramborami, do nichž jste vmíchali opečenou cibulku, a špenátem, přelité pepřovou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...