0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skvělý steak

Skvělý steak

3.7 / 5. Počet hodnocení: 44
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 689 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 6 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá – k úspěchu vede jedno jediné otočení kleští.

Suroviny

hovězí maso 4 ks
steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený

1 Steaky osušte, nejlépe pevnými papírovými kuchyňskými utěrkami. Pak maso potřete olivovým olejem a pravidelně a důkladně posypte solí a pepřem.

2 Rozpalte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni steaky a opékejte tři minuty z každé strany, aby byly středně propečené (medium) až krvavé (platí pro plátky silné 1,5 cm), nebo tak dlouho, aby byly podle vašich představ.

3 Sejměte je z pánve a dejte na pět minut odpočinout, aby se v nich šťáva rovnoměrně rozptýlila. Podávejte s křupavými pečenými bramborami.

KŘUPAVÉ PEČENÉ BRAMBORY

Doba přípravy: 5 minut
Vaření a pečení: 50–60 minut

Počet porcí: 4 porce

Ingredience:

  • 1 kg drobných brambor, vydrhnutých
  • 60 ml olivového oleje
  • sůl

Příprava:

1 Brambory vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby je tak tak pokrývala,a osolte. Přiveďte k varu a vařte doměkka, deset až dvanáct minut. Slijtea nechte vychladnout.

2 Každou bramboru zmáčkněte uprostřed palcem, aby se mírně zploštily.Dejte je do pekáče nebo na plech a zakapejte olejem. Pečte třicet ažčtyřicet minut, dokřupava.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit