Skvělý steak

Skvělý steak

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (44)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 689 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 6 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá – k úspěchu vede jedno jediné otočení kleští.

Suroviny

hovězí maso 4 ks
steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený

1 Steaky osušte, nejlépe pevnými papírovými kuchyňskými utěrkami. Pak maso potřete olivovým olejem a pravidelně a důkladně posypte solí a pepřem.

2 Rozpalte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni steaky a opékejte tři minuty z každé strany, aby byly středně propečené (medium) až krvavé (platí pro plátky silné 1,5 cm), nebo tak dlouho, aby byly podle vašich představ.

3 Sejměte je z pánve a dejte na pět minut odpočinout, aby se v nich šťáva rovnoměrně rozptýlila. Podávejte s křupavými pečenými bramborami.

KŘUPAVÉ PEČENÉ BRAMBORY

Doba přípravy: 5 minut
Vaření a pečení: 50–60 minut

Počet porcí: 4 porce

Ingredience:

  • 1 kg drobných brambor, vydrhnutých
  • 60 ml olivového oleje
  • sůl

Příprava:

1 Brambory vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby je tak tak pokrývala,a osolte. Přiveďte k varu a vařte doměkka, deset až dvanáct minut. Slijtea nechte vychladnout.

2 Každou bramboru zmáčkněte uprostřed palcem, aby se mírně zploštily.Dejte je do pekáče nebo na plech a zakapejte olejem. Pečte třicet ažčtyřicet minut, dokřupava.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit