Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá – k úspěchu vede jedno jediné otočení kleští.
Suroviny
1 Steaky osušte, nejlépe pevnými papírovými kuchyňskými utěrkami. Pak maso potřete olivovým olejem a pravidelně a důkladně posypte solí a pepřem.
2 Rozpalte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni steaky a opékejte tři minuty z každé strany, aby byly středně propečené (medium) až krvavé (platí pro plátky silné 1,5 cm), nebo tak dlouho, aby byly podle vašich představ.
3 Sejměte je z pánve a dejte na pět minut odpočinout, aby se v nich šťáva rovnoměrně rozptýlila. Podávejte s křupavými pečenými bramborami.
KŘUPAVÉ PEČENÉ BRAMBORY
Doba přípravy: 5 minut
Vaření a pečení: 50–60 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience:
- 1 kg drobných brambor, vydrhnutých
- 60 ml olivového oleje
- sůl
Příprava:
1 Brambory vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby je tak tak pokrývala,a osolte. Přiveďte k varu a vařte doměkka, deset až dvanáct minut. Slijtea nechte vychladnout.
2 Každou bramboru zmáčkněte uprostřed palcem, aby se mírně zploštily.Dejte je do pekáče nebo na plech a zakapejte olejem. Pečte třicet ažčtyřicet minut, dokřupava.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů)