Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňáková exotika
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 36 g
Tuky 27 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.

Suroviny

tuňák 200 g
steak
česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 2 cm
sójová omáčka 1 PL
koriandr čerstvý hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
slunečnicový olej 1 PL

Postup

1

Najemno nasekejte 200 g steaku z tuňáka či okapaného tuňáka z konzervy, přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, 2 cm čerstvého zázvoru, oloupané a prolisované, 1 lžíci sójovky, hrst lístků koriandru, nasekaných, osolte a opepřete.

2

Vytvarujte 2 či 4 karbanátky. Pokud jste použili tuňáka z konzervy či placky nedrží, podle potřeby přidejte strouhanku.

3

Na nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci slunečnicového oleje a placky opečte 2 minuty z každé strany. Ladí s avokádem, rajčaty a salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...