Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová pomazánka s pečenými banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 45
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 566 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 99 g
Tuky 10 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná pomazánka tentokrát ve sladké verzi. Zkuste to s banány, mátou a javorovým sirupem.

Suroviny

Postup

1

Rozpalte troubu na 200 °C, 2 celé banány (bio), podélně rozpůlené, položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři zářezy a vložte do nich po lístku čerstvé máty. Posypte je 3 lžícemi cukru a 5–8 minut pečte v troubě, aby změkly.

2

Pak je nakrájejte nebo rozmačkejte a smíchejte s 250 g tvarohu. Dochuťte javorovým sirupem a šťávou z citronu. Podávejte s bagelem či loupákem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...