Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařená jablka na štrúdl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 42
Do hodiny Velmi snadné Na cca 2–3 sklenice o objemu 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1140 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 260 g
Tuky 0 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úroda jablek byla nadmíru štědrá? Připravte se na zimnu a zavařte si jablka na štrúdl. Recept je jednoduchý a rychlý, zvláště máte-li robot se strouhacím nástavcem. Díky zavařeným jablkům pak zvládnete připravit štrúdl v absolutně rekordním čase. 

Suroviny

Postup

1

Jablka oloupejte, nastrouhejte, vymačkejte z nich šťávu a napěchujte je do sklenic. Zavřete a sterilizujte při 80 °C přibližně 20 minut. 

TIP REDAKCE
Zavařená jablka jsou skvělá do štrúdlu či kapsiček. Můžete je ale dosladit a použít i do koláčů, buchet, hraběnčiných řezů a dalších receptů. Samozřejmě je lze přimíchat do těsta, třeba na perníkovou buchtu nebo míša řezy. Využijete je také do lívanců, do trhance, hodit se budou i do rýžového nákypu nebo žemlovky…

  • Spotřebujte sterilovaná jablka na nepečený jablečný dort. Stačí je krátce povařit, vmíchat pudinkový prášek rozpuštěný ve vodě a uvařit do zhoustnutí. Pak už jen vrstvěte jablečný pudink střídavě s piškoty do dortové formy. Nechte ztuhnout v chladu a podávejte se šlehačkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...