Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený jablečný dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 144
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5056 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 779 g
Tuky 191 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je trochu retro a jeho přezdívka „mokrý pes“ není zrovna lichotivá, ale ruku na srdce, kdo by ho nemiloval? Nepečený jablečný dort s piškoty zbožňují bez výjimky malí i velcí a jeho přípravu zvládne každý! Můžete ho připravit k narozeninám nebo jako dezert k odpolední kávě. 

Postup

1

Jablka zalijte 200 ml vody, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Oslaďte.

2

Pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody a vlijte k jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty.

3

Dortovou formu o průměru 22 cm vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem tvořte další vrstvy do vypotřebování surovin.

4

Nechte úplně vychladnout a ztuhnout, potom potřete ušlehanou smetanou, uhlaďte a uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním poprašte skořicí.

NĚCO NAVÍC 

Dort nemusíte smetanou potírat. Nechte ho vychladit a ztuhnout, nakrájejte na řezy a podávejte s kopečkem šlehačky či zakysané smetany. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Komentáře

06.07.2021 09:38
Moc dobrý je i s hruškami, jen té smetamy bohatě stačí malý kelímek 200g.

Apetit magazín