Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený jablečný dort

Je trochu retro, ale ruku na srdce, kdo by ho nemiloval? Zbožňují ho bez výjimky malí i velcí a jeho přípravu zvládne každý!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Dort

Ingredience

    • 1 kg jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostky
    • 2–3 hřebíčky
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 8 lžic krupicového cukru
    • 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku
    • 1 větší balíček dětských piškotů
    • 400 ml smetany ke šlehání (33–40%)
    • skořice na posypání

Příprava jídla

1 Jablka zalijte 200 ml vody, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Oslaďte. Pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody a vlijte k jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty. Dortovou formu o průměru 22 cm vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem tvořte další vrstvy do vypotřebování surovin. Nechte úplně vychladnout a ztuhnout, potom potřete ušlehanou smetanou, uhlaďte a uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním poprašte skořicí.

NĚCO NAVÍC 
Dort nemusíte smetanou potírat. Nechte ho vychladit a ztuhnout, nakrájejte na řezy a podávejte s kopečkem šlehačky či zakysané smetany. 

VIDEORECEPT:

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávové bábovičky

Pečený banán se zmrzlinou

Pomerančové sušenky

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Přidat komentář