Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený jablečný dort

Je trochu retro, ale ruku na srdce, kdo by ho nemiloval? Zbožňují ho bez výjimky malí i velcí a jeho přípravu zvládne každý!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Dort

Ingredience

    • 1 kg jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostky
    • 2–3 hřebíčky
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 8 lžic krupicového cukru
    • 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku
    • 1 větší balíček dětských piškotů
    • 400 ml smetany ke šlehání (33–40%)
    • skořice na posypání

Příprava jídla

1 Jablka zalijte 200 ml vody, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Oslaďte. Pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody a vlijte k jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty. Dortovou formu o průměru 22 cm vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem tvořte další vrstvy do vypotřebování surovin. Nechte úplně vychladnout a ztuhnout, potom potřete ušlehanou smetanou, uhlaďte a uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním poprašte skořicí.

NĚCO NAVÍC 
Dort nemusíte smetanou potírat. Nechte ho vychladit a ztuhnout, nakrájejte na řezy a podávejte s kopečkem šlehačky či zakysané smetany. 

VIDEORECEPT:

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávové bábovičky

Pečený banán se zmrzlinou

Pomerančové sušenky

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Dort pro maminku

Dezert za patnáct minut aneb Víkendové řešení nečekaných návštěv

REKLAMA

Přidat komentář