Je trochu retro a jeho přezdívka „mokrý pes“ není zrovna lichotivá, ale ruku na srdce, kdo by ho nemiloval? Nepečený jablečný dort s piškoty zbožňují bez výjimky malí i velcí a jeho přípravu zvládne každý! Můžete ho připravit k narozeninám nebo jako dezert k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Jablka zalijte 200 ml vody, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Oslaďte.
Pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody a vlijte k jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty.
Dortovou formu o průměru 22 cm vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem tvořte další vrstvy do vypotřebování surovin.
Nechte úplně vychladnout a ztuhnout, potom potřete ušlehanou smetanou, uhlaďte a uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním poprašte skořicí.
NĚCO NAVÍC
Dort nemusíte smetanou potírat. Nechte ho vychladit a ztuhnout, nakrájejte na řezy a podávejte s kopečkem šlehačky či zakysané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dorty pro maminku: 24 dortů pro den matek(21 receptů )
Komentáře