Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová polévka s kuřátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2202 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 157 g
Tuky 109 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, kterou jsme si zamilovali po první lžíci. Vydatná, a přesto lehká, pravá svačinová. Potěší nejen svou výraznou barvou, ale také složením. Kdo chce mít hezčí den, vsadí na ni.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 4 ks
nakrájené na kolečka
česnek 3 stroužky
nadrobno
sůl 1 ČL
oregano 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
nebo kajenský pepř
vývar kuřecí 1,5 l
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
petrželka 1 hrst

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přisypte cibuli, mrkev, česnek, osolte a zvolna opékejte, ať zelenina změkne a začne karamelizovat. Přidejte protlak a krátce jej opečte, aby zesládl. Přisypte oregano, chilli či kajenský pepř, chcete-li, přilijte vývar. Nakonec vložte rajčata a kuřecí prsa. Přiveďte vše k varu, ztlumte plamen a nechte zvolna vařit 20–25 minut.

2

Vsypte řapíkatý celer. Celá kuřecí prsa vyjměte a natrhejte je vidličkou. Maso vraťte zpět do polévky, vmíchejte smetanu, prohřejte a přidejte špenát. Dosolte, dopepřete a podávejte zdobené petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Přidáte-li řapíkatý celer co nejpozději, změkne pouze z části a zůstane pěkně křupavý, akorát na skus.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...