Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská omáčka s vařeným hovězím

Rajská omáčka s vařeným hovězím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2405 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 106 g
Tuky 139 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mrkev 5 ks
celer ½ ks
kýta, plecko či tzv. falešná svíčková
máslo 100 g
rajčatová passata - pyré 500 ml
sůl
pepř celý
cukr

Postup

1

Do polévkového hrnce dejte vařit vodu, dvě cibule, celer, tři mrkve a část koření.

2

Do mírně vroucí vody vložte maso. Jeho povrch se teplem okamžitě stáhne a šťáva zustane uvnitř.

3

Vařte na mírnějším plameni doměkka (hrnec mužete částečne přiklopit).

4

Zbylou cibui a mrkev nastrouhejte nahrubo.

5

V kastrolu rozpusťte na středním plameni máslo. Přisypte zeleninu a zbylé koření, pár minu smažte, občas promíchejte.

6

Zeleninu poprašte moukou a stále míchejte, aby se spojila se základem a lehce osmažila.

7

Zeleninu zalijte trochou chladné vody, nebo - lépe - vývaru s masa. Získáte hustý základ jíšky ktorá bude díky zelenině a koření barevná a voňavá.

8

Směs rychle promíchejte na hladkou kašičku. Přilijte ještě trochu vody/vývaru a počkejte, až se prohřeje.

9

Přidejte passatu a loupaná rajčata, řádně promíchejte, kousky rozdrťte a nechte zlehka vařit asi čtvrt hodiny

Tip: Pokud omáčka příliš houstne, zřeďte ji trochou vody/vývaru.

10

Dochuťte, případně propasírujte a zjemněte smetanou.

Autor: jaruska1