Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustové karbanátky s jablečnou kaší

Kapustové karbanátky s jablečnou kaší

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6517 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 780 g
Tuky 297 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Někdo dělá kapustové karbanátky s uzeným, někdo úplně bez masa. Já se je naučila připravovat s mletým masem a naše rodina je má takhle nejradši,“ prozrazuje svůj trik manželka Tita Eliáše, Petra. 

Suroviny

kapusta 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 250 g
na opékání, na cibuli a na kaši
nadrobno
mléko 250 ml
cca, + 50ml na chleba
vejce 2 ks
velká
česnek 3 stroužek
nadrobno
varný typ B
na kostičky
šťáva
salát
zelený k podávání

Postup

1

Kapustu zbavte ovadlých listů, rozeberte ji na listy a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte. Na 2 lžících másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Toustový chleba rozmixujte nahrubo a pokropte mlékem.

2

Smíchejte připravenou kapustu, cibuli a chleba s mletým masem, vejci, česnekem a řádně osolte i opepřete. Ze směsi tvořte karbanátky a na rozehřátém másle je opékejte pomalu po obou stranách dozlatova. Uchovejte horké.

3

Mezitím na kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, trvá to asi 20 minut. Slijte a s cca 250ml horkého mléka a 100g másla rozšťouchejte na kaši. Podle chuti osolte. Kostičky jablek vhoďte do malého množství vroucí vody s citronovou šťávou a povařte 1 minutu. Sceďte a vmíchejte do kaše – budou v ní pěkně křupat. Podávejte s připravenými karbanátky a lehkým salátkem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4