Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem
Polévka se šafránem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1801 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 117 g
Tuky 92 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle exploze báječných chutí způsobí, že se na rybí polévku budete už navždy dívat jinýma očima

Suroviny

nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
jemně nakrájený
chilli sušené špetka
mleté
vývar zeleninový 1 l
šafrán 1 špetka
pstruh uzený 450 g
nebo jiná ryba - filátka s kůží
moučný typ, na kostky
rozebraný na růžičky
koriandr čerstvý hrst
nasekaný

Postup

1

Máslo dejte do velkého silnostěnného hrnce a na mírném plameni rozpusťte. Vsypte cibuli, celer i česnek a za občasného promíchání smažte asi deset minut – zelenina by neměla chytit barvu. Poprašte chilli a smažte ještě minutu.

2

V jiném hrnci uveďte do varu dva litry vody, přidejte bujon v kostce a rozpusťte. Posypte šafránem, snižte teplotu tak, aby vývar jen jemně vřel, a přidejte do něj rybu. Povařte tři minuty, pak rybu vyjměte a uchovejte stejně jako vývar.

3

Do hrnce se zeleninou přidejte brambory, promíchejte, zalijte šafránovým vývarem, uveďte do nepříliš prudkého varu a napůl zakryté pokličkou deset minut povařte. Vsypte květák, osolte a opepřete, povařte zhruba dvacet minut, až je všechno úplně měkké. Pak polévku částečně nebo úplně rozmixujte.

4

Vraťte do hrnce a znovu uveďte do mírného varu. Z ryby stáhněte kůži, vidličkou maso rozdělte na jednotlivé dílky a zkontrolujte, jestli v nich nejsou malé kosti. Spolu s koriandrem přidejte do polévky, podle chuti ji dokořeňte a podávejte velmi horkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 15:58
Recept se nachází v č.10/05, str.39