Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srbské kapří balíčky se zeleninou
Srbské kapří balíčky se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Srbské kapří balíčky se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1705 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 43 g
Tuky 118 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do balíčku můžete kromě kapra zabalit i jinou rybu!

Suroviny

olivový olej extra panenský 4 PL
kapr 4 filety
sůl mořská
pepř bílý
mletý
rajče 100 g
na kostičky
na kostičky
cibule 100 g
na klínky
tymián 2 snítky
křen 2 ČL
nastrouhaný
k podávání

Postup

1

Olivový olej smíchejte s mletou paprikou, zhruba polovinou téhle směsi potřete porce ryby ze všech stran, osolte a nechte asi 15 minut odležet v chladu. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Nakrájenou zeleninu promíchejte s druhou polovinou paprikového oleje, snítkami tymiánu a osolte. Připravte si 4 kola alobalu a na ně položte 4 kola vystřižená z pečicího papíru, v němž budete pokrm podávat. Na střed každého kola navršte 1/4 zeleninové směsi, na ni položte porci odleželého kapra, uzavřete do balíčků a dejte na 20 minut do trouby či na gril.

3

Mezitím smíchejte zakysanku s křenem, ochuťte solí a pepřem a společně s bílým pečivem podávejte k balíčkům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10