Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky

Tenké palačinky po vzoru francouzských crêpes jsou stálicemi české kuchyně. Milují je jak děti, tak dospělí. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá! Hotové opečené palačinky se potírají zavařeninou, čokoládovou pomazánkou, přelévají horkým ovocem, sypou praženými oříšky nebo plní zmrzlinou. Oblékněte jim slavnostní kabát a připravte nádherný palačinkový dort.

...

 

  • Palačinky s tvarohem jsou syté jídlo, které se nemusíte bát naservírovat i jako hlavní chod. 
  • Základní recept na palačinky je z hladké nebo polohrubé mouky, ale těsto lze různě obměňovat. Usmažte špaldové palačinky nebo bezlepkové pohankové palačinky s ovocem a zmrzlinou.
  • Místo mléka můžete použít rostlinnou alternativu, komu nesvědčí vejce, může připravit palačinky bez nich.
  • Než se vrhnete do samotné přípravy, doporučujeme přečíst článek Jak na dokonalé palačinky, který je plný tipů a triků k dokonalému výsledku.
  • Další oblíbenou variantou jsou palačinky naslano. Především palačinky se špenátem, které můžete jíst jen tak, nebo je narovnejte do zapékací mísy, zalijte bešamelem, zasypete nastrouhaným sýrem a zapečte. 
 

Celý popis