Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Datum uveřejnění: 02.03.2010 14:38
4.7/5 Počet hodnocení: 1729
Do 50 minut Snadné Na cca 10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1317 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 203 g
Tuky 30 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně či večeře snadno a rychle, která udělá radost všem – nejen dětem. Další těsto na palačinky už hledat nemusíte, ten nejlepší recept jste právě ulovili! Když z něj vypustíte vanilkový cukr, můžete je podávat i na slano.

Suroviny

mléko 250 ml
+ navíc podle potřeby
vejce 2 ks
lze vynechat
sůl 1 špetka
olej
či máslo na opékání

Postup

Základní recept na palačinky – těsto
ZDROJ: Image Professionals
1

Mléko vlijte do mísy, přidejte vejce, vanilkový cukr i sůl. Prošlehejte metlou dohladka. Postupně přidávejte mouku a dále šlehejte, až získáte hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, nařeďte dalším mlékem.

2

Hotové těsto nechte půl hodiny odpočinout v lednici. Díky tomu už nebude těsto dále houstnout.

3

Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev (nejlépe pánev na palačinky s nízkým okrajem) a slabě ji potřete olejem nebo máslem. Těsto vyndejte z lednice a dobře promíchejte. 

Základní recept na palačinky – opékání
ZDROJ: Apetit
4

Do rozehřáté pánve vlijte asi naběračku těsta a nakláněním pánve ho rozlijte po celé ploše. Opékejte do chvíle, až vrchní strana zcela oschne a tenoučké okraje se zkroutí a vypadají jako krajka. Poté palačinku obracečkou otočte a opečte ji dozlatava i zdruhé strany. Palačinku vyjměte z pánve a odložte na talíř. Opakujte do vypotřebování těsta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

26.06.2022 09:04
Těsto bylo moc husté (po odležení ještě hustší). Musela jsem ho zředit cca 50 ml mléka, aby mělo klasickou "palačinkovou" konzistenci 😉
28.07.2019 22:23

Vynikající recept!

02.11.2014 08:51

těsto velmi jemné s příjemným vanilkovým nádechem!

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč