Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Na cca 10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1317 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 203 g
Tuky 30 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadno a rychle. Dobrota, která nabízí spousty obměn.

Suroviny

mléko 250 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1 bal
lze vynechat
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 140 g
olej
lze nahradit máslem, na opékání

1 V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Prošlehávejte metlou.

2 Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Jedině tak vám těsto nebude dál houstnout a vy ho nebudete muset ředit.

3 Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.

Jak na dokonalé palačinky

Více

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit