Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena...
Připravili jsme pro vás nejzajímavější tipy na dubnové akce plné jídla, kterými se můžete rozehřát spolu s námi před červnovým Apetit piknikem. Výběr je široký, od vepřových hodů po tvarůžky.
...
Hledáte způsob, jak efektivně naložit s vařenými vykoledovanými vejci? Pusťte se do přípravy svěžího vajíčkového salátu a dopřejte si jaro na talíři! Ať už vás láká vajíčkový salát s kuřetem, ředkvičkami nebo s vůní orientu, každý si najde...
Není koření jako koření. Jeho vůně a chuť se odvíjí od toho, odkud pochází, jak se skladuje a jak zpracovává. Pokud sháníte orientální koření jako římský kmín, mletý koriandr nebo indickou směs garam masala, máme pro vás tip, kde je sehnat...
Je jaro, příroda se probouzí k životu a my s ní. Dny se stávají delšími a teplejšími, což nás přirozeně láká k tomu, abychom trávili více času venku. Abychom si mohli tyto chvíle užívat naplno, je důležité najít způsoby, jak zjednodušit a...
I když v Praze pořád vznikají nové a nové kavárny, rozhodla jsem se vybrat a doporučit deset kavárenských míst, která mám úplně nejraději. Možná se vám budou hodit, až budete přemýšlet, kde se při toulkách českou metropolí zastavit,...
Chystáte se letos péct velikonočního beránka a hledáte správný recept? Máme pro vás přichystané tipy na různá těsta od klasického třeného přes tvarohové až po kynuté. Poradíme vám také, jak péct beránka, aby se vždy povedl a těšit se můžete...
Také už na Velikonoce nechcete příchozím koledníkům dávat jako výslužku jen koupené sladkosti? Připravte jim zdravou dobrotu v podobě velikonoční granoly a dopřejte sobě, svým blízkým i návštěvníkům mlsání bez výčitek.
...
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. Čeká vás velikonoční menu, ochutnávka z nové kuchařky Slavná vejce, vaření s kopřivami, masové pečínky s nádivkami i sladké kynuté moučníky nebo jarní cupcaky...
Chcete si dát dokonalý předkrm, který se při každém soustu rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte domácí terinu, královnu masových starterů! Poradíme vám, jak ji připravit tradičně z mletého vepřového masa, ale i z ryb nebo dokonce bez masa ve...
V edici Apetit vítáme další přírůstek – kuchařku Slavná vejce. Novinka, s níž můžete vařit od rána do večera, nadchne všechny, kteří milují ikonické recepty, jakými jsou například francouzská omeleta či crème brûlée, i ty, kteří rádi...
Ovesná kaše má v podání Lucky Kubrové úplně nový rozměr! Je libo vločky à la mrkvový dort, snickers nebo borůvkový koláč? Vydatnou, zdravou a bohatou snídani navíc připravíte za pouhých pár minut.
...
Hledáte perfektní místo na snídani, oběd i odpolední zákusek na Praze 1? Přesně nabízí bistro Bjukitchen, které na jaře roku 2023 doslova rozsvítilo prostor na rohu Jungmannovy a Charvátovy ulice, dlouho obývaný nepříliš lákavým rychlým...
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi....
Elegantní jednoporcové dezerty jsou velmi specifickou cukrářskou disciplínou. Místo jednoho velkého dortu se připravuje více drobných kousků. Každý ovšem musí být dokonalý. Skvěle se hodí jako součást sladkého baru pro slavnostní...
Srdce z lásky? Udělat s ním radost můžete nejen na Valentýna. Možná budete překvapeni, kolik klasických dezertů a sladkostí se dá snadno přetvořit do tvaru srdce. Vybrali jsme 7 nejjednodušších.
...
Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. O svůj osvědčený recept se s námi podělila food stylistka Apetitu Milena Volfová. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou...
Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. Přibalený Imunity drink FUA FUA zase podpoří vaše zdraví.
...
V lednu se příliš gastro festivalů nepořádá, o to více kvitujeme každou pozvánku. Každoroční festival řízků na Bukovanském mlýně otevírá brány pro milovníky smaženého jídla. Od 19. do 21. ledna 2024 se návštěvníci mohou ponořit do...
Oloupat vejce může být někdy oříšek. Záleží na tom, jak jsou stará, starší vejce se loupají lépe, ale i tak úkon zabere spoustu času. Naštěstí existuje trik, který opravdu funguje a vejce díky němu budete mít oloupaná během pár vteřin.
...
Vykročte s lednovým Apetitem, který vychází už 14. 12., do nového roku plní inspirace a optimismu. První číslo roku 2024 vám s tím díky chutným receptům a zajímavým článkům jistě pomůže.
...
Na naše babičky vzpomínáme nejen před Vánoci, kdy připravujeme vánoční cukroví. Teď by se ale jejich rady asi hodily víc. Ve spolupráci s kulinárním webem Toprecepty.cz jsme vybrali pět nejlepších receptů na vánoční cukroví a doplnili je...
Recept na dokonalou bílkovou polevu si každá cukrářka pečlivě střeží. Ale nebojte se, my vám potřebné základy prozradíme, abyste veděli jak letos vyrobit ty nejkrásnější perníčky. Ať už se chystáte na klasické zdobení, lepení perníkové...
Parádní jídlo, pití na zahřátí, dobrá nálada a skvělá atmosféra – to všechno vás čeká v sobotu 11. listopadu v prostorách Novoměstské radnice v Praze 2 na Zimním Apetit pikniku. Oblíbený gastronomický festival podruhé představí svou zimní...