Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Štědrovečerní smažený kapr

Štědrovečerní smažený kapr

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4427 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 766 g
Tuky 72 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My kapra smažíme na oleji, ale hodí se i sádlo. Tuk na smažení můžete ovonět vhozením snítky rozmarýnu nebo tymiánu.

Suroviny

kapr 1 ks
středně velký, nebo 2 filety bez kůže
sůl
toustový chléb 10 plátků
světlý
petrželka svazek
strouhaná
vejce 2 ks
olej
na smažení
k podávání

Postup

1

Kapra naporcujte na 2 filety (nebo je rovnou kupte) a zbavte je kůže. Z filetů nakrájejte šikmo 4 porce tak, aby připomínaly efektní kosočtverce. Řádně je osolte a dejte do chladničky.

2

Toustový chleba rozmixujte. Drobky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C sušit; po 10–15 minutách by měl být chleba suchý a slabě nazlátlý. Vyjměte ho, dejte do robotu a spolu s petrželkou a citronovou kůrou znovu rozmixujte.

3

Porce kapra obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a ochucené čerstvé bylinkové strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Pak ho odložte na talíř s papírovým ubrouskem, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se skrojkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Kapra můžete před obalováním pokapat citronovou šťávou nebo ho namočit do mléka či bílého jogurtu a nechat nejméně 3 hodiny odležet, pak bude maso lépe držet tvar a vy nebudete vůbec cítit rybinu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín