Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborák
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1566 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 256 g
Tuky 27 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Honí vás chuť na dokonalý bramborák, cmundu nebo křapáč? Pak jste tu správně. Pusťte se do příprav!

Suroviny

moučné, varný typ C
horké na pokropení brambor
vejce 2 ks
sůl
pepř
česnek 3 stroužky
utřené se solí
majoránka (drhnutá) 3 hrsti
petrželka
lze nahradit olejem, na opékání

Postup

1

Brambory pořádně osušte a nastrouhejte nahrubo a vymačkejte v utěrce. Nasypte je do mísy a pokropte horkým mlékem. Pak je smíchejte s vejci, moukou, česnekem, solí, pepřem a nakrájenými či rozemnutými bylinkami. S těstem pracujte rychle.

2

Na středním plameni zahřejte pánev a rozpalte v ní tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – čím méně, tím lépe).

3

Pak do pánve dávejte 1–2 lžíce těsta a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet a plochu bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...