Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekovo-šafránová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 178 g
Tuky 92 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť česneku, sherry, na zjemnění smetana a jako třešnička na dortu špetka šafránu. 

Suroviny

šafrán špetka
česnek 15 stroužků
řapíkatý celer 2
stonky
vývar 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže 3 PL

Postup

1

Zalijte špetku šafránu 2 lžícemi vroucí vody a nechte odstát.

2

Pokrájejte 15 stroužků česneku, 1 cibuli, 2 řapíky celeru a v hrnci na 3 lžících másla zvolna opékejte 10–15 minut.

3

Zvyšte plamen, přilijte 2 lžíce sherry, 1 l vývaru, šafrán i s nálevem, osolte, opepřete, přidejte 1 bobkový list, 3 lžíce rýže a vařte 15 minut, až bude rýže měkká. Nakonec zjemněte 150 ml smetany ke šlehání a dotáhněte kapkou citronové šťávy. Podávejte s krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...