Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 111 g
Tuky 226 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už máte v rodině celiaka, nebo ne, tyhle výraznými chutěmi nabité palačinky z přirozeně bezlepkové cizrnové mouky budete milovat! Pokud ovšem spěcháte, náplň je skvělá i v kukuřičných tortillách nebo, pokud lepek neřešíte, v pšeničných.

Suroviny

Na cizrnové palačinky
prosátá (viz Něco navíc)
voda 375 g
vejce 2 ks
olivový olej 2 PL
+ na opékání palačinek
sůl vločková ½ ČL
Na náplň
olivový olej 1 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
česnek 2 stroužky
prolisované
sůl
pepř
čerstvě mletý
mangold 200 g
zbaveného tvrdých stonků a pokrájeného na kousky (lze nahradit špenátem)
sýr 100 g
čerstvý - nejlépe labneh
máta lístky
k podávání

Postup

1

Začněte přípravou cizrnových palačinek. V odměrce smíchejte dohladka mouku, vodu, vejce, olej a sůl. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte asi hodinu odpočívat při pokojové teplotě.

2

Mezitím připravte náplň. V pánvi na silném ohni rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso dozlatova, trvá to asi 4–6 minut, pomocí vařečky přitom rozbíjejte velké hrudky. Stáhněte oheň, přidejte česnek, harissu a rajčatový protlak, osolte a opepřete a vařte dalších 4–6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte mangold a nechte jej ve směsi zavadnout. Dejte stranou a udržujte teplé.

3

Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji troškou oleje. Nalijte na ni 1/6 palačinkového těsta, rozlijte po celé pánvi a opékejte 1 až 2 minuty z každé strany. Takto postupujte do spotřebování celého těsta. Opečené palačinky přitom udržujte teplé.

4

Palačinky naservírujte na talíř, rozdělte na ně masovou směs, přidejte trochu čerstvého sýra a posypejte lístky máty.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu cizrnové mouky si dejte pozor, aby byla 100% cizrnová bez příměsi dalších druhů. Těsto se pak chová jinak, než má!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...