Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3104 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 65 g
Tuky 269 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte s opečeným toustem.

Suroviny

česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
čerstvé lístky, lze nahradit špetkou sušeného
malé
vývar kuřecí 750 ml
sůl
pepř
opečený, k podávání

Postup

1

Pokrájejte nadrobno 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 4 plátky anglické slaniny a v hrnci na 2 lžících olivového oleje je opékejte 3–4 minuty. Přidejte lžičku čerstvých tymiánových lístků (nebo špetku sušeného), 4 malé cuketky, na nudličky, 750 ml drůbežího vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte asi 4 minuty. Podávejte s opečeným toustem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...