Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketová polévka
ZDROJ: Sandie Clalrkee/Unsplash
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1049 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 93 g
Tuky 46 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku uvaříte předem a když vystydne, vůbec to nevadí! Skvělá bude i tak.

Suroviny

na kostičky
olivový olej 2 PL
na kostičky
máta 1 snítka
vývar zeleninový 1,3 l
máta 3 lístek
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, zakryjte pokličkou a na mírném ohni ji asi 2 minuty duste, až změkne. Přidejte cukety a sušenou mátu vysypanou ze sáčku, dobře promíchejte, znovu zakryjte a na mírném ohni duste asi 6 minut, až jsou cukety měkké.

2

Přilijte vývar, přiveďte k varu, pak oheň zmírněte a vývar pomalu vařte. Přisypejte lístky čerstvé máty, pak pod pokličkou vařte na mírném ohni zhruba 5 minut. Stáhněte z ohně a po vychladnutí rozmixujte. Voňavou polévku můžete podávat při pokojové teplotě či úplně vychlazenou (čtyři hodiny nebo i přes noc).

3

Před podáváním ještě ochuťte pepřem a solí. Podávejte ozdobenou lžící smetany, s čerstvým celozrnným pečivem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:41
Recept se nachází v č.9/04, str.49