Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2724 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 214 g
Tuky 120 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí a máta spolu dokonale ladí.

Suroviny

mleté
máta 1 hrst
nasekané lístky
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
mražený hrášek 2 hrsti
z 1/2 citronu
lístky

Postup

1

V míse prohněťte 500 g mletého jehněčího masa, hrst nasekaných mátových lístků, 2 drcené stroužky česneku, 1 žloutek, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Vytvarujte 4 karbanátky, potřete je olivovým olejem a grilujte 4 minuty z každé strany.

2

Ve vroucí vodě minutu povařte 2 hrsti mraženého hrášku a smíchejte ho s 1 balením fety a se šťávou z půlky citronu.

3

Ciabatty rozřízněte a nasucho ogrilujte, dovnitř dejte vždy jeden jehněčí burger, hrášek s fetou a lístky rukoly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...