Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr pečený s koprovou zálivkou

Kapr pečený s koprovou zálivkou

4.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 592 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 4 g
Tuky 26 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tohoto receptu upotřebíte pouze lokální suroviny. Větší dobrotu jste nejedli!

Suroviny

kapr 3 porce
filety nebo podkovy
hustý
kopr 1 PL
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
hořčice dijonská 1 ČL
k podávání
vařená v páře, k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 190 °C. Porce kapra omyjte, osušte, nasolte a položte do zapékací mísy.

2

Smíchejte jogurt s koprem, solí, pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijte na kapra, pekáček zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Pak sejměte alobal a ještě 5 minut dopečte.

NĚCO NAVÍC
Na česnekové brambory povařte plátky brambor nad parou, pak je dejte na plech, potřete prolisovaným stroužkem česneku smíchaným s olivovým olejem, osolte a upečte v troubě při 180 °C. Doplňte červenou řepou vařenou v páře a nakrájenou na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...