Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3863 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 238 g
Tuky 279 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Správné rohlíčky jsou křehké a vláčné, ale při ukousnutí přesto trochu křupnou a pak se rozplynou na jazyku... Mňam! 

Suroviny

máslo 180 g
mleté
nastrouhaná z 1/2 citronu
na obalení (viz Něco navíc)
na obalení (viz Něco navíc)

Postup

1

Z mouky, másla, mletých ořechů, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujte těsto, zabalte je do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu chladit.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Těsto rozdělte na poloviny, aby se vám s ním lépe pracovalo. Z každé vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a tvarujte rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut dobleda.

Do misky nasypte oba cukry, promíchejte a ještě horké rohlíčky ve směsi opatrně obalujte.

NĚCO NAVÍC
Na 150 g moučkového cukru počítejte jeden sáček vanilkového (nikoli vanilinového!) cukru. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...