Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 63
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4050 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 421 g
Tuky 187 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně spotřebujete bílky, které vám po vánočním pečení možná zbyly. 

Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

mandle 350 g
neloupané, najemno umleté
+ navíc na vál
mletá

Postup

1

Z mandlí, 250g moučkového cukru, skořice podle chuti a 2 bílků vypracujte hladké těsto.

2

Troubu předehřejte na 150°C. Těsto vyválejte na ploše poprášené moučkovým cukrem na sílu cca 5mm.

3

Vykrájejte z něj hvězdičky o průměru 3–5cm a vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. V předehřáté troubě pečte asi 10–12 minut.

4

Zbývající bílek prošlehávejte se zbylým moučkovým cukrem, dokud nevznikne pěkná, hladká, hustá poleva. Vychladlé hvězdičky potřete polevou a nechte zaschnout. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

23.12.2016 23:44

Dobrý den, krásně voní, ale při hnětení těsta jsem musela přidat docela dost mouky, těsto hrozně lepilo

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...