Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10274 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 1838 g
Tuky 144 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka i chlebíčky, které znají Seveřané pod názvem toast skagen, jsou hitem samy o sobě, ale dohromady vytvářejí zajímavou kombinaci chutí. Dejte si je s vychlazeným bílým vínem. 

Suroviny

krevety 600 g
vařené, loupané, nasekané
nakrájená nahrubo
kopr hrnku
nasekaný
citron ½ ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta 20 plátků
olivový olej 2 PL
kaviár 50 g
lososový, na ozdobení

Postup

1

V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu a zakysanou smetanu. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Plátky bagety potřete olejem, rozložte na plech a dejte na 3–4 minuty do rozehřáté trouby. Navršte na ně připravenou pomazánku, ozdobte kuličkami kaviáru a podávejte s bramborovou polévkou

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...