
Bramborová polévka se slaninou
Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší!
Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 30g másla
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 6 plátků anglické slaniny, nakrájené na nudličky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 litr drůbežího vývaru
- 3 velké přílohové brambory, nejlépe s červenou slupkou (varný typ B)
- 2 žloutky
- 300g zakysané smetany 30% nebo crème fraîche
- 2 lžíce kopru, nasekaného
- mořská sůl a čerstvě drcený pepř
Příprava jídla
1 Na směsi oleje a másla opékejte cibuli a slaninu 4–5 minut dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Přidejte brambory a vařte 10–15 minut, až téměř změknou.
2 Mezitím prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou. Pak zašlehejte trochu horké polévky. Polévku ztlumte a rozmíchejte v ní žloutkovou směs. Mírně zahřívejte za stálého míchání ještě minutu do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte kopr, případně dochuťte pepřem a solí. Rozdělte do misek a podávejte s krevetovými chlebíčky.
Přidat komentář