Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší!
Suroviny
olivový olej
1
PL
máslo
30
g
cibule
2
ks
na plátky
anglická slanina
6
plátků
na nudličky
vývar kuřecí
1
l
brambory
3
ks
přílohové, nejlépe s červenou slupkou (varný typ B)
žloutek
2
ks
zakysaná smetana
300
g
30%, lze nahradit crème fraîche
kopr
2
PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Na směsi oleje a másla opékejte cibuli a slaninu 4–5 minut dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Přidejte brambory a vařte 10–15 minut, až téměř změknou.
2
Mezitím prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou. Pak zašlehejte trochu horké polévky. Polévku ztlumte a rozmíchejte v ní žloutkovou směs. Mírně zahřívejte za stálého míchání ještě minutu do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte kopr, případně dochuťte pepřem a solí. Rozdělte do misek a podávejte s krevetovými chlebíčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )