Bramborová polévka se slaninou

Bramborová polévka se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5991 kcal
Bílkoviny 175 g
Cukr 159 g
Tuky 507 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší! 

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 30 g
cibule 2 ks
na plátky
anglická slanina 6 plátek
na nudličky
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 1 l
brambory 3 ks
nejlépe s červenou slupkou (varný typ B)
žloutek 2 ks
zakysaná smetana 300 g
30%, lze nahradit crème fraîche
kopr 2 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Na směsi oleje a másla opékejte cibuli a slaninu 4–5 minut dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Přidejte brambory a vařte 10–15 minut, až téměř změknou.

2 Mezitím prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou. Pak zašlehejte trochu horké polévky. Polévku ztlumte a rozmíchejte v ní žloutkovou směs. Mírně zahřívejte za stálého míchání ještě minutu do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte kopr, případně dochuťte pepřem a solí. Rozdělte do misek a podávejte s krevetovými chlebíčky. 

Krevetové chlebíčky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit