0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová polévka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5991 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 159 g
Tuky 507 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší! 

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 30 g
cibule 2 ks
na plátky
na nudličky
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 1 l
přílohové, nejlépe s červenou slupkou (varný typ B)
žloutek 2 ks
30%, lze nahradit crème fraîche
kopr 2 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na směsi oleje a másla opékejte cibuli a slaninu 4–5 minut dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Přidejte brambory a vařte 10–15 minut, až téměř změknou.

2

Mezitím prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou. Pak zašlehejte trochu horké polévky. Polévku ztlumte a rozmíchejte v ní žloutkovou směs. Mírně zahřívejte za stálého míchání ještě minutu do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte kopr, případně dochuťte pepřem a solí. Rozdělte do misek a podávejte s krevetovými chlebíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč