Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1867 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 232 g
Tuky 66 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.

Suroviny

silnější plátky
nebo smetanový
česnek 1 stroužek
oregano špetka
čerstvá
kalamata hnědý druh
máta
čerstvá

Postup

1

Papriky pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až se na nich utvoří hnědé puchýře. Vyjměte je a vložte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Stáhněte slupku, papriky zbavte stopky a semeníku a nakrájejte na nudličky.

2

Promíchejte fetu, jogurt, česnek, oregano a chilli. Opečte na pánvi nasucho chleby pita a navršte na ně pečené papriky, olivy a sýrovou omáčku.

3

Chléb lze ihned podávat nebo zprudka zapéct. Při podávání ho můžete ozdobit mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...