Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské červené kari s lososem
Thajské červené kari s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajské červené kari s lososem

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 76 g
Tuky 46 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro všechny, kteří mají rádi ostřejší jídla je thajské červené kari tou pravou volbou. Pikantní, lehké jídlo plné barev a chutí vám zaručeně učaruje. Z vlastní zkušenosti víme, že zeleninu můžete zaměnit podle chuti – skvělá je i cuketa, brokolice, dýně, brambory, cukrový hřášek či malé klásky kukuřice.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená na měsíčky
kupovaná nebo domácí (viz Recept navíc)
losos 250 g
filet bez kůže, pokrájený na 5cm kousky
hnědé, nakrájené na plátky
očištěná a nakrájená na plátky
lilek 1 ks
menší, nakrájený na kousky
rybí omáčka 2 PL
sůl
K podávání
rýže jasmínová
vařená
bazalka
thajská, lístky
koriandr čerstvý
lístky
máta
lístky
klínky

Postup

1

V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte přibližně minutu. Vmíchejte červenou kari pastu a ještě chvilku restujte do rozvonění. Vlijte kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu.

2

Do omáčky vložte kousky lososa a vařte 2–3 minuty. Pak přidejte houby, červenou papriku a lilek, dochuťte cukrem a rybí omáčkou a podle potřeby dosolte. Vařte další 2–3 minuty, až je losos úplně uvařený, ale zelenina stále křupavá.

3

Podávejte s vařenou jasmínovou rýží, posypané čerstvými bylinkami a doplněné klínky limety.

RECEPT NAVÍC
Červená kari pasta: Do mixéru vložte 1 oloupanou šalotku, 2 oloupané stroužky česneku, 2 nahrubo pokrájené stonky citronové trávy, 5cm kousek zázvoru, 1 očištěnou červenou papriku, 1 lžíci rybí omáčky, 1 lžičku soli, 1 lžičku chilli vloček, 1 lžičku mletého černého pepře a 2 lžíce rostlinného oleje. Rozmixujte do hladké pasty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...