Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit slaví 20 let: Vyberte nejkrásnější lednovou obálku všech dob a vyhrajte

Lednové titulky Apetitu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Časopis Apetit bude mít v květnu 20. narozeniny! Kulaté výročí je třeba oslavit, proto začínáme už teď. Celý rok vám budeme prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínat ikonické recepty, trendy a osobnosti, s nimiž jsme za 20 let spolupracovali. Navíc můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulá léta. Tři hlasující, které vylosujeme, získají za odměnu kuchařku!

V roce 2004 v Česku žádný podobný časopis neexistoval a nebylo běžné, že by vám profesionálně vyvedené recepty přibalili k nákupu v supermarketu. Velkou sílu neměl ani internet, Mark Zuckerberg teprve rozjížděl Facebook a v zahraničí vznikaly první foodblogy. 

Do toho se najednou zjevil Apetit.  Jako první český časopis o jídle měl vlastní redakční kuchyni, kde se zkoušely recepty a kde se všechna jídla připravovala. Byl průkopnický, odvážný a hlavně srozumitelný. Dodával lidem kuráž.

Díky precizně popsaným receptům se lidé nebáli začít péct vlastní chleba nebo složitější dezert, věděli, kde nakoupit exotické suroviny a koření. Experimentovali a ochutnávali nová jídla nebo zkoušeli svoje oblíbená vylepšit. Apetit inspiroval, ale také mnoho věcí vysvětloval a zahrnoval čtenáře spoustou tipů a rad, které v kuchařkách tak často chyběly. Dodnes nám lidé píšou, jak moc pro ně Apetit zvlášť v prvních letech znamenal.

  • „Pamatuju si na budování opravdové redakční kuchyně, do které se chodili dívat kolegové z jiných časopisů ve vydavatelství, jimž musel k práci stačit počítač. Všichni se divili: Tady budete vařit a pak o tom psát? Do té doby bylo neslýchané, že by časopis o jídle disponoval vlastní kuchyní,“ vzpomíná Hana Michopulu, zakladatelka a první šéfredaktorka Apetitu.

Doba se změnila, Apetit zůstává. Na stáncích, v knihkupectvích, na webu i sociálních sítích. Snažíme se vámi být všude a se stejným nadšením a úsilím vám vždy být dobrým průvodcem a společníkem na vaší gastronomické cestě. 

Hlasujte o nejkrásnější lednovou obálku a vyhrajte kuchařku

Víme, že je mezi vámi mnoho „pamětníků“, kteří s námi věrně putují od úplných začátků. Pro ně bude naše hlasování o nejhezčí titulní stranu nostalgické. Musíme přiznat, že i pro nás je velmi zajímavé ohlédnout se zpět, jakou cestu jsme za posledních 20 let ušli.

Titulní stránky během uplynulých let často vzbuzovaly emoce, a vy máte možnost se k nim nyní také vyjádřit. Zavzpomínejte si s námi a zvolte každý měsíc tu nejkrásnější! Tři z vás každý měsíc za účast hlasování odměníme kuchařkou.

Lednové hlasování bylo ukončeno.

Výherci kuchařky:

  • Lucie Kukrálová
  • Veronika Lukešová
  • Antonín Hradílek
Skryt pre seznam

Související články

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...