Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,0 (181x)
4. 4. 2019
Kváskový chleba
Apetit
Kváskový chleba
Apetit


Snadné
< 60 min
4,0 (181x)

„Špaldovo-žitný chléb Pekařova chlebaře vydrží déle čerstvý a chutný, na rozdíl od bochníku ze supermarketu nezplesniví (jen vysychá a tvrdne). Domácí pečení umožňuje přizpůsobit chléb vlastním chutím a přidat třeba ořechy, semínka nebo smaženou cibulku,“ radí Honza Šmikmátor. Kváskový chleba je chutný a zdravý. O tom žádná. A s námi si ho připravíte krok za krokem. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 pecen o váze cca 1 kg

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 pecen o váze cca 1 kg

Na rozkvas

Na těsto

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1419 kcal
  • Bílkoviny 52 g
  • Sacharidy 272 g
  • Tuky 7 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. 5 rychlých večeří z chleba Tajemství dokonalého pečiva aneb Jak si počínat s kváskem

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(181 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Italský chléb focaccia

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/4

Dubnové číslo Apetitu je tu a s ním i spousta nápadů, co dobrého uvařit těm nejmenším nebo jak nechat na talíři zazářit naši hvězdu sezony brokolici. Zasvětíme vás také do tajů práce s kváskem i droždím – s námi hravě zvládnete dokonalý mazanec, chléb s křupavou kůrkou, semínkové bagety i další dozlatova vypečené kousky! Nechybí ani čerstvá porce velikonoční inspirace! Čekají vás originální recepty, které sice pravděpodobně nevyřeší věčnou otázku, zda byla dříve slepice, nebo vejce, zato jsou opravdu skvělé. Mlsné koledníky pak můžete pohostit nezapomenutelnými čokoládovými dezerty nebo luxusními jogurtovými kostkami z dílny Petry Stahlové. Velikonoce budou letos opět neodolatelně lahodné! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Hnětení chleba

VIDEO: Upeč třeba chleba. Díl druhý: těsto

V předchozím díle vám redaktorka Darina Sieglová s blogerkou Julianou Fischerovou alias Maškrtnicí ukázaly, jak oživit domácí kvásek, abyste si z něj mohli upéct chleba. V následujícím videu se dozvíte, jak proměnit kvásek v hutné chlebové těsto.