Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/12

Recepty z vydání

Krémová rybí polévka

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem...

Losos na citrusech s voňavými bramborami

Losos ve svěží citrusové úpravě patří k opravdovým lahůdkám. Nebojte se s ním odlehčit tradiční vánoční menu.

Nepečený krémový dort s pomeranči

Noblesní zakončení svátečního menu. Po všem vánočním pečení jistě uvítáte, že se náš dezert do trouby dávat nemusí. A...

Hedvábný koláč s kuřecími játry

Hebká náplň z kuřecích jater vytváří příjemný kontrast ke křupavému korpusu. Nezapomenutelný předkrm slavnostního menu.

Svíčková v krustě se šalotkovou omáčkou

Chcete připravit opravdu honosné slavnostní menu? Svíčková ve skvostné úpravě je tou pravou volbou na luxusní hlavní...

Křupavý bramborový koláč

Do křupava vypečené bramborové lupínky skvěle doplní hovězí pečeni. Budou vám chutnat i bez masa, jako lehká večeře.

Pyré z řepy a křenu

Skvěle doplní sváteční svíčkovou pečeni.

Dušená kapusta s pancettou

Zkuste pro jednou zapomenout, že vám kapusta nevoní. V této úpravě je jako příloha k masu nepřekonatelná.

Schwarzwaldská roláda

Královna mezi roládami. Nadýchaný piškot ukrývá vanilkovou šlehačku se šťavnatými opilými višněmi. Sváteční kombinace.

Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

Předkrm, který vhodně zahájí slavnostní vegetariánské i masité menu

Terina s dýní, ječmenem a špenátem

Ideální hlavní chod pro slavnostní veřeři bez kousku masa

Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí

Tato zeleninová příloha dokazuje, že gratinované nemusí být jen brambory. Skvělá bude v tomto provedení i sladká mrkev.

Kapustičky s jalovcovou polevou

Lahodná příloha se dá podávat také jako samostatné jídlo.

Sněžné kopce se zmrzlinovým středem

Tomuto efektnímu dezertu se také říká aljaška. Využívá dokonalých tepelněizolačních vlastností sněhu z bílků – díky...

Klasická vánočka

Vánočky (calty, štědrovky nebo štědrovnice) patří k vánočním svátkům odedávna. Upečte si jednu také vy!

Tvarohová vánočka

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí...

Luciiny kočičky (Lussekatter)

Lussekatter čili Luciiny kočičky (koláčky) jsou tradiční švédské pečivo. Jí se během adventu a obzvlášť ve svátek svaté...

Pomazánka z uzené makrely

Skvělá chuťovka k opečeným toastům nebo křupavým tortillovým chipsům

Křupavé lupínky z červené řepy

U zeleninových chipsů ocení vaši hosté nápad a vtip. Stejně můžete připravit také sladké i obyčejné brambory. Zkuste...

Pikantní masové kuličky

Skvělá chuťovka na párty. Masové kuličky se dají ochutit na mnoho způsobů a upeče je za vás trouba. Nemusíte tak stát u...

Sýrovo-paprikové tyčinky

Tyčinky z listového těsta nabízejí stovky variací – co je takhle posypat sekanými kapary a sardelkami?...

Smažené plněné olivy

Pokud chystáte párty, nesmí na vašem stole chybět olivy. Dají se nápaditě plnit, a díky tomu mohou chutnat pokaždé...

Krémový dort s karamelkami

Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!

Noblesní vánoční roláda

Roláda připomínající zasněžené poleno je tradiční dezert podle keltského zvyku. Kdo ho jednou ochutná, už bez něj...

Zmrzlinová bomba

Zmrzlinová bomba bude bombastická jen při použití kvalitní zmrzliny. Pozor si dávejte na levné druhy, které obsahují...

Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

Trifle je ozdobou každého slavnostně prostřeného stolu. Servírujte ho s velkou lžící nebo mělkou naběračkou a malými...

Čokoládový koláč s pomeranči

Čokoládu milujeme pro její hutnou, plnou chuť. V tomto koláči se skvěle odpíchne od svěžích pomerančů. Každé sousto se...

Vánoční sušenky

Vánoční sušenky, italské biscotti, jsou nejlepší namáčené do dezertního vína – třeba slámového, portského, marsala, vin...

Směs na vánoční muffiny

Nápad na instantní směs na muffiny jsme si prostě zamilovali. Kupovanou sklenici můžete ještě dozdobit stuhou a...

Kořeněné arancello

Tenhle domácí pomerančový likér působí jako kouzlo – hřeje, i když mrzne, až praští, a za okny létají sněhové...

Nakládaná rajčata

Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie? Tak jim je připravte sami!

Krém z modrého sýra

Krém skvěle chutná namazaný na tmavém chlebu či jednohubkách, dá se nabírat tortillovými lupínky nebo tyčinkami...

Chilli džem

Pikantní pochoutka, výborná především k sýrům. Hodí se i k masu či k jednohubkám nebo sendvičům.

Košíčky s pekany

Křehké košíčky s krémovou náplní zmizí ze stolu vždycky jako první. Tyto jsou plněné oříškovým krémem s kapkou alkoholu.

Rumové kuličky

Bleskové nepečené cukroví, které hravě připravíte, i když nemáte troubu ani náležité kulinářské dovednosti.

Dortíčky plné oříšků

Oříšky se přidávají do těsta, krému a nakonec se v nich cukroví ještě obalí. Víc oříškové snad tyto dortíčky být...

Dvoubarevné pusinky

Máte dilema, jestli péct pusinky čokoládové, nebo smetanově bílé? Upečte si tyto dvoubarevné.

Kokosové střapáče

Pěkně rozverné cukroví

Čínská kuřecí pánvička

Při dochucování rozhodně nešetřete ústřicovou omáčkou. Marináda na maso je tak skvělá, že ji určitě využijete i pro...

Kuskus s kuřetem

Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní...

Kořeněné kedgeree s tofu

Tuhle exotickou specialitu si klidně vychutnejte také v originální verzi s rybou. Máte-li rádi opravdu ostrá jídla, je...

2012/2

Čokoláda
Domácí zabijačka
Vepřový bůček
Dokonalé palačinky

2006/7

Červenec 2006

Přidat komentář