Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/10

Říjnové vydání je jako vždy věnováno české kuchyni, tentokrát ve svěžím a vtipném provedení, a obsahuje všechny chutě a vůně, na které se na podzim těšíme! A je nabité lahodnými nápady od titulní strany až po sladkou tečku na konec. Vyzkoušejte některý z našich hřejivých sezonních receptů. Podzim je totiž v plném proudu a vy jistě oceníte poctivá zemitější jídla z bohatých darů zahrad, lesů, dvorů, sadů i vinohradů! Vydejte se s námi na ryby, slibujeme, že nebudete litovat! Nebo až se budete vracet z lesa s naditým košíkem, nemusíte dlouze přemýšlet, jak s houbovým úlovkem naložit, protože i s houbami si víme rady a rádi se o nápady podělíme! A věřte, že nejklasičtější česká klasika coby moderní streetfood v podání blogerky Koko vás bude neskutečně bavit! I Hana Michopulu a Hanka Zemanová přispěli svou "troškou do mlýna" osobitým pojetím tradičních surovin a receptů. Všechno sladce završují dezerty z první republiky, poctivý frgál s tvarohem, povidly a mandlemi a naprosto dokonalý makový pudink.

Apetit, napsáno s chutí.

#objevproapetit

Informujte nás o všem zajímavém, co jste objevili!

Upoutávky z Apetitu

Pojďte na ryby!

Tomáš a Igor Slavíkovi ovládají mušky a udice, naše redakce to zase umí v kuchyni – propojili jsme svoje dovednosti a vyrazili společně na piknik u vody.

Svéráz národního sběru

Kouzlete s houbami! My Češi houby milujeme a nedáme na ně dopustit… A košíky jimi plníme s rozkošnickým potěšením. A proto jsme pro každý druh hub našli ten nejlepší recept!

Česká kuchyně do ruky

Food blogerka Koko se pustila do odvážného projektu a z nejklasičtější české klasiky udělala streetfood! A my už předem víme, že vás její recepty budou bavit.

Hezky česky a navíc s vtipem s Hanou Michopulu

 Gastronomická novinářka nám prozradila, jak se držet klasiky, nešidit recepty, a přesto vařit inovativně a co ji o české kuchyni naučila její máma.

Recepty z vydání

Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

Jednoduchá polévka, která funguje jako skládačka – může mít bezpočet variací (viz Něco navíc). Tuhle...

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Salát, který směle vydá za samostatné jídlo, je vhodný jako lehká večeře nebo jako luxusní příloha...

Ryba na víně se zeleninou

Lehčí večeři – a to jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí všechno nakrájet...

Burrito s rýží a uzeným kuřetem

Naditým burritem zaručeně potěšíte celou rodinu. Navíc s náplní si můžete opravdu vyhrát a namíchat je podle své chuti.

Macaroni and cheese

Kdo by nemiloval těstoviny se sýrem? Tahle americká klasika patří k nejoblíbenějším jídlům vůbec.

Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Ačkoli bylinky zvládáme dokonale od bazalky po yzop, českou majoránku používáme výhradně sušenou jako v...

Koprovka s lososem

"U většiny českých omáček se s mámou přetahujeme o cukřenku. Ona postaru doslazuje, já nikdy. Ne kvůli...

Ovesná kaše se švestkami ze Sisters

"Kaši děláme v bistru Sisters podle pravidla, které jsme si vymysleli: musí obsahovat 5 elementů. Kromě...

Košíčky s hrozny, ořechy a modrým sýrem

Ať už je upečete dokřupava, nebo bude těsto připomínat japonské knedlíčky gyoza, pochutnáte si!

Květák zapečený s modrým sýrem

Po letech opomíjení se květák vrací na výsluní, kde se doposud hřála příbuzná brokolice. Chuti a vůni...

Bůček s bramborami, zeleninou a jablky

Tenhle bůček zavoní i těm, kdo klasické vepřo knedlo zelo dvakrát nemusejí.

Česnekový králík

Jednoduchý recept jsme okoukali v ukrajinské kuchyni. Chutnal všem hned po prvních soustech.

Brambory přelité smetanou s ořechy

Nenápadné, bezmasé, ale skvělé rychlé podzimní jídlo, dokonale potvrzující názor, že nejlépe se chuťově...

Houbové ragú podle Kitchen story

S tímhle ragú vyhrál kdysi Jirka Kuča z blogerského manželského dua Kitchen story amatérskou soutěž na...

Houbový tatarák

Není tatarák jako tatarák... Tenhle je plný hub a navíc je neuvěřitelně návykový. Podzimní hit č.1!

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Zajímavá příloha vonící podzimem i bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Tahle polévka s přehledem obstojí i na svátečním stole. Houbovo-šalvějové nočky jsou přímo geniální!

Houby ve sladkokyselém nálevu

Krásné mladé houbičky se dají dát do čehokoli, ale když jich máte opravdu hodně, zkuste je naložit na...

Slezský bigos

Poláci, od kterých bigos pochází, o něm tvrdí, že se má vařit tři dny a celkem sedm hodin. Nemáte-li na...

Dýňová kaše s klobásou & jeřabinami

Jeřabiny jsou jedlé v podstatě všechny, nejen pěstované moravské sladkoplodé. Pokud jde o plané druhy, je...

Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

Obložené bagety výborně poslouží jako vydatná svačina na cesty nebo rychlý oběd do práce.

Čokoládovo-cuketové bochánky

Sušenky s cuketou? Ano! Ty krátka musíte vyzkoušet! Mají křupavý povrch a přitom neuvěřitelně vláčný střed.

Rýžový salát à la děda Houser

„Tenhle salát je tátova specialita. Je úplně jednoduchý, ale chutná skvěle. Jedli jsme ho vždycky na...

Špenátová žemlovka s uzeným masem

Slaná žemlovka je skvělá teplá, ale můžete si ji dát do krabičky a vzít jako svačinu kamkoli s sebou!

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Nikdy by vás nenapadlo, zapéct kapra do koláče? Nás ano! A je opravdu skvělý. Zkuste to taky!

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...

Polévka s kaprem

Polévku s kaprem si nemusíte dopřávat jen jednou ročně na Štědrý den! Uvařte si ji třeba hned podle našeho receptu.

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Do balíčku můžete kromě kapra zabalit i jinou rybu!

Kulajda à la ruské vejce

Důležitou složkou jsou v tomto receptu nakládané nebo marinované houby, které dávají celému pokrmu říz a...

Španělský ptáček à la chlebíček

Je na vás, jestli si tuhle dobrotu připravíte mezi chleby ve stylu pastrami, nebo si z chleba nakrájíte menší...

Svíčková jako burger

Svíčkovou můžete kdekoli a kdykoli? Pak je tohle recept pro vás, protože tuhle si můžete vzít kamkoli sebou! Je to...

Fazolačka à la chili con carne

„Mexický vzhled s českou chutí – tohle je fazolačka zapečená do bramborové placky,“ říká...

Dvojctihodný koláč s tvarohovou náplní

Úžasný koláč naší čtenářky, paní Ludmily Parkánové z Otrokovic, bude ozdobou každé oslavy a slavnosti. Díky našemu...

Makový pudink

Mák nás nikdy neomrzí, a tak pro něj hledáme nová a nová uplatnění. Tentokrát jsme s ním uvařili pudink...
reklama

Přidat komentář