Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sedlčanský Hermelín na gril – jasná volba!

Léto přeje grilovačkám a Češi je přímo milují. Podle průzkumů trhu nejraději (kromě masa) grilujeme sýry.
14. 6. 2019

Jednoznačně nejpopulárnější je sýr s bílou plísní na povrchu, kterému se všeobecně říká hermelín. Ovšem pozor! Pravý Hermelín na gril je jen jeden. Sedlčanský Hermelín na gril se od jiných sýrů liší nejen tím, že je registrovaným nositelem proslulé značky, ale především svými mimořádnými vlastnostmi. Má pevnější kůrku, která se při grilování neprotrhne, a horký sýr tudíž při rozbalování nevyteče. Zároveň je uvnitř příjemně vláčný.

   

Vlastnosti sýra, a tedy i to, jak se chová při grilování, ovlivňuje jednak výroba, tedy poměr tuku a sušiny, ale také jeho zralost. A jaká je ta ideální? Samozřejmě záleží na chuti, ale Jaroslav Semerák, senior brand manager Sedlčanského Hermelínu, radí: „Jak moc vám hermelín po grilování poteče, ovlivňuje také jeho stáří, které se zjistí podle data spotřeby. Mladý sýr je tužší, málo prozrálý. Jak stárne, dozrává, měkne, chuť se více rozvine a po grilování potom více teče. Obecně platí, že hermelín na gril je nejlepší 14 dnů před koncem trvanlivosti.“

Na své si přijdou milovníci jemné chuti i ctitelé něčeho ostřejšího

Grilovaný sýr chutná nejlépe řádně okořeněný a doplněný lahodnou omáčkou. Sedlčanský Hermelín na gril je k dostání hned v několika variantách: V praktickém balení po čtyřech kusech se dá zakoupit s brusinkovou nebo švestkovou omáčkou anebo s grilovacím kořením. Ohnivák na gril je doplněný pikantním kořením, a navíc má ostré koření i uvnitř, takže si na něm nejvíce pochutnají milovníci pálivých papriček.

 

Velcí jedlíci ocení Sedlčanský Tuplák na gril, v balení po dvou se totiž skrývají sýry, každý o váze 120 g, tedy větší než je běžný hermelín. I Sedlčanský Tuplák nabízí více možností. Základní verzi si člověk může okořenit podle svého, pro větší pohodlí je ale možné zakoupit i Sedlčanský Tuplák ochucený drceným pepřem nebo bylinkami. Výhodou je, že sýry už jsou v koření předem obalené, není třeba tedy hledat nůžky, rozstříhávat pytlíček s kořením, sypat na sýr… Sedlčanský Tuplák člověk jednoduše zabalí do alobalu, a může rovnou na gril.

 

Grilování nikdy nebylo snažší. A navíc se díky jedinečným vlastnostem Sedlčanského Hermelínu – pevné kůrce a vláčnému středu – už nestane, že bychom rozbalili ugrilovaný sýr a ten nám kvůli protržené kůrce celý vytekl.

Přidat komentář