OBCHOD

Amur s cizrnovými bramborami & salsou

Amur v mnohém připomíná kapra, ale má pevnější a jemnější maso a méně kostí. Připravit jej můžete stejně jako naši štědrovečerní rybu nebo ochutnejte rybí speciality šéfkuchaře Radka Šubrta. 

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 4x filet z amura bez kůže (à 200g)
    • 2 snítky oregana, lístky otrhané
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • klínky citronu k podávání

    NA CIZRNOVÉ BRAMBORY

    • 750g brambor (varný typ B), oloupaných a nakrájených na kostky
    • 4 lžíce másla
    • 3 jarní cibulky, bílá a zelená část nakrájená najemno
    • 1 konzerva cizrny, scezená a propláchnutá

    NA SALSU

    • 3 lžíce rýžového octa
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce kvalitní světlé sójové omáčky
    • 1/2 červené cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, nakrájená nadrobno
    • 1/2 salátové okurky, nakrájená na kostičky
    • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
    • hrst nasekaných lístků koriandru 

Příprava jídla

1 Na cizrnové brambory nejprve uvařte v osolené vodě brambory doměkka. Slijte a na polovině másla je opečte dozlatova. Zvlášť zpěňte bílou část jarní cibulky, přidejte cizrnu, osolte, opepřete a prohřejte. Pak smíchejte spolu s opečenými bramborami a zelenou částí jarní cibulky. Podle chuti dosolte a uchovejte horké.

2 Filety osolte, opepřete, posypte oreganem, potřete česnekem a nechte 20 minut marinovat.

3 Mezitím na salsu připravte zálivku – prošlehejte ocet, olej a sójovou omáčku. Potom ji promíchejte s ostatními přísadami a nechte 10 minut rozležet.

4 V pánvi pak opečte rybu na rozpáleném oleji dozlatova. Podle potřeby ji ještě krátce dopečte v troubě. Podávejte s cizrnovými bramborami a salsou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem

Přidat komentář