Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Ačkoli bylinky zvládáme dokonale od bazalky po yzop, českou majoránku používáme výhradně sušenou jako v dobách surovinového nedostatku. To chce změnu! Třeba hned na tomhle nejkřupavějším bramboráku, jaký jste kdy jedli. Až ochutnáte, budete s Hankou Michopulu určitě souhlasit!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 500g brambor
    • 500g cukety
    • 1 větší vejce
    • 2 lžíce čerstvé majoránky, lístky nasekané
    • 6 stroužků česneku, drceného
    • lžička soli
    • špetka čerstvě mletého pepře
    • strouhanka (cca 100g), množství přizpůsobte konzistenci brambor
    • rostlinný olej na opékání 

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy nahrubo. Cuketu podélně rozpulte a obrácenou lžičkou vydlabejte semínka ve středech. Pak cuketu nastrouhejte nahrubo k bramborám. Osolte a nechte 10 minut odstát. Potom přebytečnou tekutinu slijte přes síto (nejlépe když ji ještě trochu vymačkáte rukama nebo pomocí naběračky). Směs bude díky tomu sušší a bramborák křupavější.

2 K nastrouhaným cuketám a bramborám přidejte vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Nakonec přisypte strouhanku, a to v takovém množství, aby směs byla spíše hutná a pevná než tekutá.

3 Na pánvi rozpalte olej, dejte na ni naběračku směsi a roztáhněte ji obrácenou stranou lžíce do co nejtenčí vrstvy (cca 1cm). Placičky opékejte po obou stranách dozlatova a dokřupava. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koprovka s lososem

Ovesná kaše se švestkami ze Sisters

reklama

Přidat komentář