OBCHOD

Caipirinha s ananasem

Tradičně se caipirinha dělá s limetami a je to národní brazilský koktejl. K základní verzi ale existuje mnoho variant a my jsme vybrali tu ananasovou, protože se skvěle hodí do horkého léta. 

Vydání: 2016/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 skleniček
Doba přípravy: Do 20 minut
Nápoj

Ingredience

    • 1 malý zralý ananas
    • šťáva ze 4 limet
    • svazek čerstvé máty
    • 8 lžic světlého třtinového cukru
    • 400ml pálenky cachaça (viz Něco navíc, str. 105) nebo bílého rumu
    • drcený led pro 8 sklenic
    • 800ml ananasové šťávy

Příprava jídla

1 Ananas oloupejte, rozčtvrťte a odřízněte dřevnatý střed. Pak dužinu nakrájejte na 3cm kousky. Na 8 párátek napíchejte vždy 3–4 kousky a odložte na závěrečné ozdobení. Zbylý ananas, limetovou šťávu, polovinu mátových lístků a cukr dejte do džbánu a podrťte (my to děláme koncem válečku na těsto, existuje speciální palička na caipirinhu, dobře poslouží i kvedlačka atp.).

2 Zalijte cachaçou nebo rumem a přidejte trochu drceného ledu. Rozdělte do 8 sklenic, přidejte další led a dolejte ananasovou šťávou. Ozdobte zbylými snítkami máty a ananasovými špízky. 

NĚCO NAVÍC Cachaça (čte se kašasa) je pálenka z třtinové šťávy. Je to nejoblíbenější tvrdý alkohol v Brazílii. Jinde ve světě se nejvíc používá do koktejlů, jako je například caipirinha. Zásadní rozdíl mezi cachaçou a rumem spočívá v tom, že rum se většinou dělá z melasy, která vzniká během vaření třtinové šťávy, aby se oddělilo co nejvíce cukru, kdežto na cachaçu se čerstvá třtinová šťáva nechá zkvasit a pak se z ní pálí výsledný produkt. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Tropický rybí salát v tortille

Grilované kuře s česnekem a citronem

Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem

Klobása s pálenkou cachaça

reklama

Přidat komentář