Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolačka à la chili con carne

„Mexický vzhled s českou chutí – tohle je fazolačka zapečená do bramborové placky,“ říká autorka receptu, food blogerka Koko. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Sendvič

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 menší cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • 1 konzerva červených fazolí, slitých a propláchnutých
    • 200g rajčatového pyré
    • 100ml zeleninového vývaru
    • sůl

    NA PLACKY

    • 4 středně velké brambory, uvařené ve slupce a zchladlé
    • 1 lžička soli
    • 1 malé vejce
    • 1/2 hrnku hladké mouky (cca 125g podle lepivosti brambor) + na podsypání
    • máslo na pomašlování placek

    NA DOKONČENÍ

    • 4 plátky slaniny, opražené
    • 150g sýra gouda, nastrouhaného
    • 2 hrsti rukoly

Příprava jídla

1 V menším hrnci zvolna opékejte na oleji cibuli. Když zesklovatí a změkne, přidejte uzenou papriku, krátce orestujte, pak přidejte fazole, rajčatové pyré, vývar a sůl a zvolna vařte, dokud nevznikne hustá směs, bude to trvat asi 5–10 minut. Odstavte z plotny.

2 Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Dejte do mísy, přidejte sůl, vejce, mouku a rukama zpracujte v lepivé těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vytvořte 4 placky a ihned je opékejte nasucho na rozpálené silnostěnné pánvi (nejlépe titanové), zhruba 2 minuty z každé strany, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědé flíčky.

3 Hotové placky plňte fazolovou směsí – vždy tak, aby byla jen na polovině placky. Směs poklaďte slaninou, posypte sýrem a rukolou a krátce zapečte – nejlépe v kontaktním grilu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kulajda à la ruské vejce

Španělský ptáček à la chlebíček

Svíčková jako burger

Přidat komentář