Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná zelenina s bazalkou

Nemáte-li rozpálený gril, můžete zeleninu zapéct v troubě předehřáté na 220°C. Milovníci ostrého mohou do pánve spolu s kostičkami papriky přidat ještě špetku drcených sušených chilli papriček. 

Vydání: 2016/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vypocení
Zelenina

Ingredience

    • 1 žlutá paprika, v celku
    • 1 červená paprika, v celku
    • 2 lžíce olivového oleje + na potření
    • 10 větších třešňových rajčátek, přepůlených
    • mořská sůl
    • 1 svazek bazalky
    • 1 lilek
    • 2 menší cukety 

Příprava jídla

1 Papriky opečte na grilu, až slupka zčerná. Zabalte je do plastového sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak vyjměte, oloupejte slupku, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Lilek a cukety nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte 30 minut, aby se vypotily.

2 V pánvi rozehřejte olej a přidejte kostičky papriky. Zprudka opékejte asi 3 minuty. Pak přidejte rajčátka, polovinu nasekané bazalky a osolte. Směs rozprostřete do zapékací misky.

3 Lilek a cuketu osušte papírovou utěrkou, potřete olejem a opečte na grilu. Vyskládejte do zapékací misky na rajčata s paprikou a dejte na chvilku na gril. Ozdobte zbylou bazalkou. Můžete jíst teplé jako přílohu, ale i studené jako salát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Pomalu pečený králík s česnekem, cibulí a bylinkami

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

Přidat komentář