Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Dokonale vyladěná rybí pečínka podle šéfkuchaře Radka Davida! A přitom vám k její přípravě stačí jen pár surovin...

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 bulva fenyklu
    • 2 citrony
    • 1 svazek hladkolisté petrželky, lístky nasekané nahrubo
    • 2 lžičky lístků tymiánu
    • 4 lžíce panenského olivého oleje
    • mořská sůl
    • 2 pstruzi (potoční, duhoví, lososovití), po 400-500g, vykuchaní

Příprava jídla

1 Fenykl a citrony nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Přidejte petrželku, tymián, 3 lžíce olivového oleje a osolte. Promíchejte, směsí naplňte pstruhy a svažte kuchyňským provázkem. 

2 Pstruhy potřete zbylou lžící oleje, osolte i zvenku a dejte na hustší mřížku na rozpálený gril. Grilujte pozvolna z jedné strany 8-10 minut, ryby obraťte a ogrilujte i z druhé strany. 

NĚCO NAVÍC

Můžete koupit i jednoho velkého pstruha o hmotnosti cca 1kg, ale v tom případě prodlužte dobu grilování. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Pomalu pečený králík s česnekem, cibulí a bylinkami

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Grilovaná zelenina s bazalkou

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

reklama

Přidat komentář