Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustové karbanátky s jablečnou kaší

„Někdo dělá kapustové karbanátky s uzeným, někdo úplně bez masa. Já se je naučila připravovat s mletým masem a naše rodina je má takhle nejradši,“ prozrazuje svůj trik manželka Tita Eliáše, Petra. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 500g kapusty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • máslo na opékání + další na cibuli a na kaši (celkem cca 250g)
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 6 plátků toustového chleba
    • cca 250ml mléka + 50ml na chleba
    • 500g vepřového mletého masa
    • 2 velká vejce
    • 3 stroužky česneku, nadrobno
    • 1kg brambor (varný typ B)
    • 2 jablka, oloupaná a na kostičky
    • šťáva z 1 citronu
    • zelený salátek k podávání 

Příprava jídla

1 Kapustu zbavte ovadlých listů, rozeberte ji na listy a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte. Na 2 lžících másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Toustový chleba rozmixujte nahrubo a pokropte mlékem.

2 Smíchejte připravenou kapustu, cibuli a chleba s mletým masem, vejci, česnekem a řádně osolte i opepřete. Ze směsi tvořte karbanátky a na rozehřátém másle je opékejte pomalu po obou stranách dozlatova. Uchovejte horké.

3 Mezitím na kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, trvá to asi 20 minut. Slijte a s cca 250ml horkého mléka a 100g másla rozšťouchejte na kaši. Podle chuti osolte. Kostičky jablek vhoďte do malého množství vroucí vody s citronovou šťávou a povařte 1 minutu. Sceďte a vmíchejte do kaše – budou v ní pěkně křupat. Podávejte s připravenými karbanátky a lehkým salátkem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slávky po italsku

Dýňová caponata & pečená kuřecí prsa

Koprovka s pošírovaným vejcem

Buchtičky se šodó

reklama

Přidat komentář