Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem

Neobvyklá kombinace lososa a čočky vás dostane!

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 stroužky česneku, 1 nasekaný nahrubo, 1 na tenké plátky
    • hrst hladkolisté petrželky, nakrájená nahrubo
    • kůra nastrouhaná z 1/2 citronu a ta půlka citronu pak rozkrájená na klínky k podávání
    • 1/2 až 3/4 celozrnného či cereálního rohlíku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 filety z lososa po 150–200g
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100g baby špenátových lístků nebo polníčku
    • 425ml konzerva čočky (my jsme použili Vapeur od Bonduelle), scezená
    • 1 lžíce crème fraîche nebo velmi tučné zakysané smetany
    • 1–2 lžíce smetanového křenu (podle chuti) 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Hrubě nasekaný stroužek česneku rozsekejte tyčovým mixérem nebo v robotu s většinou petrželky, citronovou kůrou a pečivem. Osolte a opepřete.

2 Lososa osolte a opepřete a pak na filety rozdělte a přitiskněte ochucenou strouhanku. Položte strouhankou vzhůru do zapékací misky nebo na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte 1 lžící oleje a pečte v troubě 15–20 minut, aby se ryba propekla a strouhanka zezlátla.

3 V menší pánvi na mírném ohni opékejte na zbývajícím oleji plátky česneku 1–2 minuty. Vsypte špenát a čočku, promíchejte, zesilte oheň a nechte špenát zavadnout a čočku prohřát. Vmíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a smetanový křen. Podle chuti dosolte a dopepřete.

4 Směs z pánve rozdělte na talíře. Na ni položte lososa, posypte zbývající petrželkou a podávejte s citronem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané kuře s kadeřávkem

Rajčatovo-cizrnové kari

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

30 špenátových receptů

Přidat komentář