OBCHOD

Marinovaný kozí sýr

Čerstvý kozí sýr je velmi jemný a k tomu, aby se rozležel a ochutil, mu stačí opravdu jen pár hodin. 

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ rozležení
Chuťovka

Ingredience

    • 2 válečky čerstvého kozího sýra (viz Něco navíc)
    • 1 čerstvá červená chilli paprička
    • 2 svitky kůry z biocitronu
    • 2 bobkové listy
    • hrst bazalkových lístků + k podávání
    • 1/2 lžičky semínek fenyklu
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 4 nakládaná sušená rajčata, nasekaná
    • panenský olivový olej na zalití
    • 2 hrsti rukoly 

Příprava jídla

1 Kolečka kozího sýra navrstvěte s chilli papričkou nakrájenou na plátky, citronovou kůrou, bobkovými listy, bazalkou, fenyklem, česnekem a sušenými rajčaty do široké sklenice a zalijte olejem. Nech- te 4 hodiny v chladu rozležet. Podávejte na salátu podle vlastního výběru – v našem případě to je rukola a bazalka.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili francouzský druh sýra, u kterého už byla kolečka pěkně předkrájená (Président 12 Petits chèvres doux, 200g za 80Kč, prodává např Tesco). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka se sedmi druhy koření

Tousty s kořeněným lilkem

Kuře se zelenou harissou

Těstoviny s brokolicí & šafránem

Přidat komentář