Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený sýr s fíky a vlašskými ořechy

Existuje větší podzimní slast než jádra vlašských ořechů, která se dají ještě loupat? Snad jen, když je zkombinujete s tímhle pečeným sýrem s fíky!

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 6–12 zralých fíků
    • 2 lžíce dobrého sherry octa nebo malinového octa
    • 100ml dobrého červeného vína (nebo červeného hroznového moštu)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 snítek tymiánu, natrhaných
    • 4 lžíce tekutého medu
    • 50g jader vlašských ořechů, rozpůlených
    • 1 celý sýr camembert (nebo jiný větší sýr s bílou plísní)
    • čerstvé bílé pečivo (bageta, ciabatta) k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Každý z fíků nařízněte shora do křížku skoro až dolů, ale nedokrajujte. Fíky mírně rozevřete. Pak je vyrovnejte v jedné vrstvě řezem nahoru na plech, do pekáčku nebo zapékací mísy velké tak, aby se k nim vešel i sýr (ale zatím ho nechte stranou).

2 Promíchejte ocet a víno či hroznový mošt, osolte, opepřete a směsí polijte fíky. Posypte je tymiánem a nakonec pokropte medem. Pečte 15–20 minut, až fíky změknou a začnou být lepivé.

3 Fíky posypte ořechy a přidejte k nim celý sýr a pečte ještě zhruba 5 minut. Podávejte s čerstvým pečivem na vytírání šťávy a rozpečeného sýra. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos v ořechové krustě

Špecle se šalvějí, sýrem a lískovými oříšky

Bábovka s batáty a lískovými oříšky

reklama

Přidat komentář