Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Salát, který směle vydá za samostatné jídlo, je vhodný jako lehká večeře nebo jako luxusní příloha – třeba k pečenému kuřeti nebo k panence. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400g penne nebo jiných krátkých těstovin
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 80g mladého (baby) špenátu (nebo směsi špenátu a polníčku)
    • 2 červená jablka, nakrájená na kostičky, lupínky či plátky
    • 2 hrsti opražených mandlových lupínků
    • 4 jarní cibulky, na tenká kolečka
    • 150g sýra s modrou plísní
    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžíce panenského olivového oleje 

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a nechte zchladnout (případně propláchněte studenou vodou). Vsypte do mísy.

2 Přidejte špenát (nebo salátové listy), jablka, opražené mandlové lupínky, jarní cibulky a sýr, promíchejte. Ocet prošlehejte s olejem, směsí zalijte salát, osolte, opepřete a jemně promíchejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

Ryba na víně se zeleninou

Burrito s rýží a uzeným kuřetem

Macaroni and cheese

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Přidat komentář